Disclaimer

Acest blog (cel putin partea de "texte si povesti") nu este pentru mironosite caci limbajul folosit e unul slobod, limba romana fiind bogata in expresii colorate pe care le folosesc cu mult drag.
Daca nu puteti trece peste forma ca sa ajungeti la continut si daca delicatii dumneavoastra neuroni nu au mai venit in contact cu astfel de orori, abtineti-va de la a-l citi, nu e obligatoriu!
Multumesc :-)

joi, 31 octombrie 2013

”moda” străzii - muffin top

La multe chinuri determinate de modă fu supus corpul uman de-a lungul istoriei.
Chinezoaicele își împachetau picioarele strâns astfel încât ajungeau la măsuri de pantofi de care ar râde și-un copil de 12 ani. Era musai, altfel nu se măritau și aduceau rușinea asupra familiei.

În Thailanda, femeile-girafă își montează cercuri metalice la gât.

Lungirea urechilor și a buzelor e practică răspândită în multe zone.
Pilirea dinților astfel încât să semene cu ai animalelor face parte din cultura multor triburi și se practică și în ziua de azi.
Alungirea craniului vine din America de Sud, acolo s-au găsit numeroase cranii care arată așa:
Corsetul a permis reducerea taliei, știut fiind ca proportia dintre marimea posteriorului și talie este unul dintre primele ”semnale” că femeia e fertilă - și numai bună de prăsilă ceea ce, atavic, caută orice mascul, inclusiv cei din zilele noastre. Corsetul extrem... eh, aici e chestiune de... ”masură” ?!

Dacă însă toate aceste deformări corporale au o explicație (măcar legată de cultura zonei în care se practică) vremurile moderne ne oferă un exemplu de deformare corporală pe care n-am să-l înțeleg în veci: muffin top.
Muffin

fata asta nici nu-i grasă, doar că se revarsă din blugi



Tinere și bătrâne, femeile zilelor noastre trăiesc cu impresia ca dacă s-au putut încheia la pantaloni, inseamnă că aia-i măsura potrivită.
Io știu că tentația de a încăpea în blugii de anul trecut după ce te-ai înfundat 12 luni cu junkfood e foarte mare, cunosc sentimentul de victorie când te ridici din pat după ce-ai muncit o juma de oră să convingi fermoarul că încă mai ai 50 de kile...da-n puii mei... arată hidos!!!

Io una știu 3 rezolvări, două simple și una mai complicată:
- poartă pantaloni mărimea ta - ok, nu mai încapi în blugii măsura 25 cu care ai făcut furori la mare anul trecut... cumpără-și alții și mai frumoși dar 27
- bine, n-ai bani de alți blugi, ia-ți o bluză largă care acoperă și maschează cozonacii
- aplică-le pe cele două de mai sus până când slăbești - dacă ți-ai propus asta.

Apropo de mărimea și potrivirea blugilor (că ei sunt principalul izvor de muffin top) - probați blugi de la mai multe firme, au croieli diferite: un 27 (da mă, nu mai port 25... so what?) de la H&M e foaaaarte diferit de un 27 de la Bershka, care la rândul lui nu seamănă cu un 27 de la Lee și tot așa. Unii au talia mai mică, alții au cracul mai larg, unii au ”buca” mai bombata, alții dimpotrivă au calapod de scândurică. Probați, probați și iar probați. Nu vă puneți în unghii de cifra reprezentând mărimea și nu v-așteptați ca toate mărcile să se așeze frumos pe voi.

Nu toată lumea e 90-60-90 și ar fi chiar plictisitor să fie așa, însă o haină prea strâmtă face să arăte ca un cârnat și un top model. Șuncile sugrumate nu-s sexy.
Am o prietenă, nu-i dau numele, e frumoasă la 70 de kile, așa e conformația ei, dacă ar slăbi ar fi ciolănoasă și ascuțită, dar n-am vazut-o niciodată cu muffin-top.

E internetul plin de sfaturi, ce să îmbraci, ce să nu îmbraci dacă nu esti slabă, n-o să m-apuc să repet teoria decât dacă mă rugați :-P însă am ales câteva ținute foarte faine, observați că la niciuna nu se văd colaci deși e clar că au :-) Orice ați alege, nu fiți cârnațoase, nu vă sugrumați și mai ales uitați-vă în oglindă înainte de a pleca de-acasă.
Top lejer cu imprimeu mic, pantaloni de culoare neutra drepți

imprimeu vesel, linii fluide

decolteu generos, curea lată, fusta maschează bine - poți avea câte șunci vrei sub ea

bust, talie, șold - proporții corecte, independent de dimensiuni