Disclaimer

Acest blog (cel putin partea de "texte si povesti") nu este pentru mironosite caci limbajul folosit e unul slobod, limba romana fiind bogata in expresii colorate pe care le folosesc cu mult drag.
Daca nu puteti trece peste forma ca sa ajungeti la continut si daca delicatii dumneavoastra neuroni nu au mai venit in contact cu astfel de orori, abtineti-va de la a-l citi, nu e obligatoriu!
Multumesc :-)

joi, 31 octombrie 2013

Baby alpaca, lambswool si alti pui lanosi

Uite ca la asta nu ma gandisem... dar m-a a dus cu picioarele pe pamant buna mea prietena A.
Nu prea des, dar destul cat sa va ridice semne de intrebare o sa vedeti etichete: baby alpaca, baby cashmere, lambswool etc.
Daca cea din urma e destul de evidenta, lana de miel, celelalte se refera la lana obtinuta de la puii animalelor care dau firul respectiv.
Ca si la om (ati bagat de seama diferenta dintre parul unei copilite si claia mamei?), puiul are parul mai fin, mai moale.
Lana de baby e mai rara si mai scumpa pentru ca perioada de "recoltare" e scurta, animalutele blanoase ating repede varsta adulta (in cateva luni).
Ca sa salte pretul si mai mult, lana de baby se "recolteaza" numai manual, prin pieptanare iar productivitatea e proportionala cu talia puiului - adica mica-mica :-)

baby alpaca

baby angora

baby camel

baby cashmere