Disclaimer

Acest blog (cel putin partea de "texte si povesti") nu este pentru mironosite caci limbajul folosit e unul slobod, limba romana fiind bogata in expresii colorate pe care le folosesc cu mult drag.
Daca nu puteti trece peste forma ca sa ajungeti la continut si daca delicatii dumneavoastra neuroni nu au mai venit in contact cu astfel de orori, abtineti-va de la a-l citi, nu e obligatoriu!
Multumesc :-)

joi, 31 octombrie 2013

Iarna - dusmanul modei sau prietena noastra cea mai buna?

Am avut mai deunazi o revelatie pe care vreau sa v-o impartasesc: desi n-ar parea la prima vedere, iarna e mult mai ofertanta din punct de vedere al modei decat sezonul cald.
De ce?
Pentru ca poti pune pe tine mai multe haine si accesorii.
Vara trebuie sa te limitezi la minimum de acoperire decenta caci altfel ti-e cald si degeaba esti imbracata dupa ultima moda daca transpiri ca un salahor.

Vara ai: o piesa sus, una de la brau in jos si ceva sandale in picioare, cercei, un colier, vreo doua bratari si-i cam gata.

Iarna... eheeee...
In partea de sus poti combina o camasa cu pulover in V, o maleta pe sub cardigan sau sacou, sau chiar o suprapunere de 3: camasa, vesta, sacou... mai pui o esarfa si-ai zice ca-i gata dar nu-i... o haina de blana, o geaca matlasata sau o haina de piele mai groasa si-o pereche de manusi statement intregesc lucrarea.

De la brau in jos, alta mare poveste: o fusta scurta cu colanti sau una lunga de sub care abia rasare botul cizmei, pantaloni cat cuprinde fantezia... Cizme, ghete, lungi, scurte, crete, netede, simple sau ornamentate, fara frica poti sa rasfrangi niste jambiere colorate peste ele...

Am uitat de caciuli, poate pentru ca nu prea port, da-mi plac la nebunie... de blana, tricotate, palarii indraznete toate-si gasesc locul in garderoba de iarna.
Evitati infofolitul utilitarist cu efect "Baba Dochia cu 7 cojoace", trei acriluri suprapuse nu tin de cald cat un casmir direct pe piele, o geaca matlasata precum plapuma nu tine cat o haina de blana iar adevaratele UGG-uri se poarta fara sosete (disclaimer: nu incercati figura cu fake-uri, o sa va alegeti cu degeraturi).

Ce se schimba fata de anul trecut:
- talia se muta in talie (adica punctul cel mai ingust al torsului, la un lat de palma sub coaste)

- pe betelia din talie reapar pensele, ceea ce inseamna un profil lejer pe solduri si coapse
- cuvintele de ordine sunt "tartan" aka carouri scotiene si blana (daca e naturala cu atat mai bine)




- unde se vede cel mai bine ca suntem in an de tranzitie e la incaltari: platforme, tocuri cui, tocuri groase, bot ascutit sau rotunjit - toate sunt ok anul acesta, om vedea ce se alege anul viitor... eu as paria pe varf ascutit (nu exagerat) si toc cui. Fac o paranteza: ori c-o fi de la saracie, ori c-o fi naravul capatat in 45 de ani de magazine comuniste monocrome, romancele au obiceiul de a-si cumpara incaltari negre si maro. Deja alb, bej, rosu sunt "indrazneli" nemaivazute si daca vrei sa se uite lumea ca la urs incearca o cizma verde sau un bocanc orange. De ce? Incaltarile mi se par suportul ideal pentru fantezie, poti sa te imbraci in negru ca o vaduva dar daca ai o cizma spectaculoasa te-ai scos. Exclud de aici articolele de 2 lei din vinilin ordinar, care put de cand sunt noi si-ti "parfumeaza" existenta cu miros de prenadez si cauciuc desi mai mult d'astea am vazut in culori vii. Investiti dragele mele in pantofi de calitate dar si in trend, feriti-va de cele doua extreme: pantofii buni, foarte comozi, de mamaie si pantofii foarte tipatori, prost croiti si incomozi, de centurista.
grandma's shoes, ma abtin sa dau celalalt exemplu :-)

- reapar padded shoulders - pernutele pentru umeri, dar sunt inca discrete - astept cu interes reintoarcerea exagerarilor din anii '90

- cantitatea de material folosita pentru orice: in general hainele par oversized, largi, lungi sau ambele - atentie insa la materiale - daca nu sunt flexibile si nu "cad frumos" te fac sa arati cat capita de fan.
 - piele, piele, piele - nu a noastra dezvelita cu decolteuri pana la buric ci a bietelor animale belite intru confortul nostru (si eu port piele naturala dar realitatea tot aia ramane, n-are rost sa ne ascundem dupa deget):

- imprimeuri indraznete, animal print si abstract,fara frica de culori:


- boyfriend look cu country chic... aspectul androgin de adolescenta inca nedecisa din punct de vedere hormonal, cine poate... sa-i fie de bine, insa daca ai peste 50 de kile (alea adevarate, nu alea cu care te lauzi prietenelor) abtine-te, o sa arati a "tanti":
- posetele sunt in general din piele rigida, tridimensionale, arhitecturale, parca sculptate si in general se poarta in mana, nu pe umar:


Cam atat deocamdata... daca-mi mai aduc aminte ceva, revin si editez postarea.
p.s. postarea va sta aici doar azi, dupa care se muta la locul ei, in luna octombrie.